Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، به همت  انجمن فرزندان پارسه استان فارس با همکاری دفتر امور مجامع تشکل های مردم نهاد وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، استانداری فارس،اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و سازمان فرهنگی،اجتماعی شهرداری شیراز و با حضور جمعی از مدیران اجرایی کارشناسان میراث و گردشگری، فعالان فرهنگی و ادبی، دومین همایش گردشگری ادبی استان فارس در شیراز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این همایش که در سالن بوستان مجموعه تاریخی، فرهنگی آرامگاه شیخ اجل سعدی شیرازی برگزار شد، ابتدا محمد یوسف رستمی دبیر همایش و مدیر عامل انجمن فرزندان پارسه استان فارس بر  ضرورت برگزاری مراسم گردشگری ادبی در کشور و به ویژه در استان فارس و شهر شیراز تاکید کرد و گفت: شیراز شهر شعر و ادب با استفاده از پتانسیل های غنی گردشگری ادبی، به ویژه وجود آرامگاه های مشاهیر بزرگ در این شهر خصوصا دو تن از بزرگترین شاعران جهان حافظ و سعدی شیرازی می‌تواند به این چرخه گردشگری به ویژه گردشگری ادبی کمک کند.

کتایون نمیرانیان، عضو هیات علمی دانشگاه  شیراز و سخنران علمی این همایش به موضوع مناسبت‌های مکتوب در ایران باستان اشاره کرد و گفت: تقویم باستانی ایرانیان یکی از دقیق ترین تقویم های دنیا است.

فعالان گردشگری به سعدیه و گردشگری ادبی توجه کنند

مدیرگردشگری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز در این همایش با موضوعی با عنوان "روایتگری در میراث باستان" از عدم توجه برخی گردشگران و آژانس های گردشگری به مجموعه سعدی انتقاد کرد و خواستار توجه بیشتر فعالان گردشگری به سعدی  و مقوله نوشتن و آموزش های تخصصی در بسته های گردشگری ادبی شد.

امیرحسین حکمت نیا گفت: نوشتن بسته گردشگری، ادبی، فنی، کاری تخصصی است که آموزش های لازم و تخصصی را می طلبد و این مقوله جدا از بسته گردشگری فرهنگی است.

 این مقام مسئول در شهرداری شیراز به روایتگری در گردشگری خلاق اشاره کرده و گفت: راهنمایان گردشگری نباید صرفا اطلاعات تاریخی و معماری به گردشگر ارایه کنند و مهم این است که گردشگر بداند در محل چه اتفاق ها و حوادثی رخ داده است که این مهم با استفاده از روایتگری بدست می آید.

برچسب‌ها گردشگری شیراز میراث فرهنگی ادبیات شهرداری شیراز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری شیراز میراث فرهنگی گردشگری شیراز میراث فرهنگی ادبیات شهرداری شیراز شهرداری شیراز گردشگری ادبی استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۷۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار

ولی جهانی در گفت و گو با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به بازدید و بررسی‌های به عمل آمده از روستای فصلی کوی افسانه‌ای درفک، تعداد زیادی از کلبه‌های قدیمی با یک تا یک و نیم متر و ساخته شده از سنگ و گل و چوب باقی مشاهده شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و و صنایع دستی استان گیلان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری جنوب گیلان و منطقه درفک بیان کرد: با توجه به معماری بومی کلبه‌ها، اداره‌کل میراث‌فرهنگی گیلان در نظر دارد این روستای فصلی را به عنوان یک روستای نوسنگی، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.

جهانی تصریح کرد: در این راستا پرونده ثبتی این مجموعه در دست اقدام است تا در صورت امکان در مدت دو ماه با نقشه‌برداری، پلات برداری و تهیه گزارش مستند، این روستا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت شده و به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری کشور معرفی شود.

به گفته وی روستای فصلی درفک در طی سنوات گذشته، موقعیت خود را حفظ کرده است، یکی از جاذبه‌های این روستا دو استخر قدیمی است که دامداران منطقه شهرستان رودبار از آب آنها در بهار و تابستان استفاده می‌کنند و همچنین یخچال درفک که در زمستان پر از برف و در تابستان دارای یخ است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، رستم مالشوران را از جذابیت‌های روستای درفک رودبار برشمرد و بیان کرد: هر ساله اواخر دوره شهریور ماه و اوایل پاییز معمولاً به رسم یاد بود یا به رسم قدیمی دامداران منطقه درفک، در استخر قدیمی که پر آب است، به شستشوی دام‌های خود می‌پردازند که این رسم ریشه در فرهنگ و تاریخ ۳۵۰۰ ساله گیلانیان دارد.

کد خبر 6097423

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)