Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، نشست رئیس و اعضای كانون تخصصی تعزیه استان فارس با مدیركل ارشاد فارس برگزار شد.
در این نشست عبدالصمد فهندژسعدی، رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس قدمت این نهاد را نزدیک ٤ سال عنوان کرد و گفت: این کانون برای نخستین بار با همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و دبیرخانه کانون‌های مساجد دارای شماره ثبت شد تا تعزیه از رونق بیشتری برخوردار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی فعالیت‌های کانون تعزیه فارس را برشمرد و گفت: در مدتی که کانون شکل گرفته، ٢ کتاب مرجع با عنوان‌های «فرهنگ توصیفی تعزیه و نمایش‌های آیینی» و «فرهنگ مختصر تعزیه و تعزیه‌خوانی» در سال ١٣٩٤ با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی شهرداری شیراز به چاپ رسید.
فهندژ سعدی، از در دست چاپ بودن سفرنامه شاهچراغ(ع) توسط کانون تخصصی تعزیه استان فارس خبر داد و در ادامه برگزاری همایش‌ها و نشست های تعزیه را بازگویی کرد و افزود: همایش ملی تعزیه در مرکز اسناد و کتابخانه ملی در سال جاری برگزار شد و همایش تخصصی تعزیه فارس به شکل استانی برپا گردید.
وی گفت: برپایی همایش ملی «شیراز خاستگاه تعزیه» و همایش استانی «ولایت‌مداری در قیام حسینی» از دیگر برنامه‌هایی است که کانون تعزیه فارس برگزار کرده است.
رئیس كانون تخصصی تعزیه فارس، به برگزاری ١٠ نشست تخصصی، علمی و کارگاهی پیرامون هنر تعزیه در سرای سخن با حضور اساتید دانشگاهی و پیشکسوتان این عرصه اشاره کرد و افزود: همایش استانی تعزیه با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از دیگر برنامه هایی است که این کانون برپا کرده است.
وی با توجه به اینکه از دوره سوم شورای اسلامی شهر شیراز ٢هزار متر زمین با همکاری شهرداری منطقه کلنگ‌زنی شد، گفت: در سال جاری مبلغ ٢ میلیارد و ١٠٠ میلیون تومان در ردیف بودجه‌ای برای این منظور در نظر گرفته شد.
فهندژسعدی در عین حال گفت: برای سال ١٣٩٧ به دنبال این هستیم که نخستین فرهنگسرای تعزیه را در شیراز بنا کنیم، از این رو در ضلع شرقی آرامگاه سعدی زمین یادشده بدین منظور در نظر گرفته شده است تا با همکاری شورای پنجم و شهرداری سال آینده اجرای ساختمان را آغاز کنیم.
وی به معرفی بخش‌های در نظر گرفته شده در نخستین فرهنگسرای تعزیه ایران در شیراز پرداخت و گفت: در این ساختمان، ٦ کلاس، یک باب کتابخانه آیینی، آشپزخانه ای ویژه پخت نذری‌های مذهبی، موزه تعزیه، سالن کنفرانس و... در نظر است که ساخته شود.
رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس همچنین از اختصاص سالنی به منظور اجرای تعزیه در این فرهنگسرا خبر داد و گفت: سالنی با گنجایش ٢٥٠٠ نفر برای فرهنگسرای تعزیه فارس در نظر داریم که با توجه به فضا این امکان را دارد تا ٣هزار نفر برای تکیه و نمایش های آیینی افزایش یابد.
فهندژسعدی در عین حال تاسیس دانشکده هنرهای آیینی با مجوز وزارت علوم را در شیراز از برنامه‌ای دیگر کانون تعزیه استان فارس عنوان کرد و افزود: در این دانشکده رشته هایی نظیر روحوضی‌خوانی، صلوات‌خوانی، نقالی، شاهنامه خوانی، تعزیه گردانی، کبوترخوانی و... تدریس خواهد شد.
وی درخصوص دیدار با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس هم یادآور شد: اساسنامه جدیدی بدین منظور طراحی شده که با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر تصویب قرار می‌گیرد.
فهندژ سعدی گفت: هدف کانون تخصصی تعزیه استان فارس این است که هنر یادشده از نظر آواز، رنگ‌ها، اجراها، سلاح‌ها، لباس‌ها و اصیل بودن آن بر اساس نسخه‌های به جامانده در طول تاریخ در استان مورد تاکید قرار گیرد.
رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس در پاسخ به این پرسش که برای ثبت ملی آیین های سنتی و مذهبی چه اقدامی از سوی کانون تعزیه فارس انجام پذیرفته گفت: برای ثبت کبوترخوانی به نام شیراز که خاستگاه آن به شمار می‌رود؛ من و استاد حیدرپورفرد در این زمینه فعالیت داریم با نبود مکان مناسب هنوز اقدامی انجام نگرفته است، زیرا برای کبوترخوانی نیاز به مکانی جهت نگهداری کبوترهای تعلیم دیده است.
وی درخصوص این هنر آیینی افزود: در کبوترخوانی داستان توسط کبوترخوان آماده و با تعلیم و پرورش کبوتر به اجرای تعزیه پرداخته می‌شود.
فهندژسعدی در عین حال گفت: با وجود کبوترخانه آستان مقدس شاهچراغ(ع) می‌شود جهت زنده نگه داشتن این هنر آیینی اقدام شایسته ای انجام داد.
علیرضا حیدرپورفرد از تعزیه گردانان قدیمی فارس نیز در این نشست گفت: کانون تعزیه استان فارس نزدیک ٣ سال است که فعالیت دارد و بر آیین های متفاوت مذهبی و مراسم تعزیه تکیه دارد.
وی با تأكید بر لزوم به ثبت رساندن اساسنامه كانون تعزیه استان فارس گفت: تعزیه یکی از سنت‌ها و آیین‌های مذهبی است كه خاستگاه آن در شیراز است و بر اساس اسناد و نسخه‌های تعزیه خوانی موجود ثابت شده که هیچ کجای ایران به اندازه شیراز دارای قدمت در هنر تعزیه نیست.
حیدرپورفرد که میراث‌دار چند نسل تعزیه‌خوانی در شیراز به شمار می‌رود، در عین حال پیرامون آنچه اینک بر هنر تعزیه می‌رود، گفت: ما مخالف نوآوری در تعزیه نیستیم بلکه مخالف جایگزین شدن آیین‌های دیگری به جای این هنر کهن هستیم، چراکه دیرینگی تعزیه از آن هنری ساخته که مادر هنرهای نمایشی به شمار می‌رود.
حیدرپورفرد اضافه کرد: تعزیه استان فارس در چهارچوب تعریف شده‌ای قرار دارد و هدف کانون تخصصی آن حفظ سنت‌های بجا مانده از این هنر است.
همچنین حسن فهندژ، دیگر پیشکسوت و بنیان‌گذار کانون تعزیه استان فارس اعلام کرد: کانون یادشده اولین نهاد مردمی است که به طور تخصصی به هنر تعزیه اختصاص دارد.
وی ادامه داد: این کانون تلاش می‌کند به عنوان هنرکده تعزیه و کلیه آیین‌های سنتی مانند صلوات خوانی، کبوترخوانی، شاهنامه خوانی، نقالی و... به فعالیت بپردازد.
حسن فهندژ با بیان اینكه پس از ٧ سال است پی‌گیری، زمینی به وسعت ٢هزار متر به این کانون تخصیص یافت، گفت: انسجام و پیشرفت هنر تعزیه هدف اساسی کانون یاد شده است که دنبال می کنیم.
محمدرضا حیدرپورفرد، از هنرمندان جوان تعزیه فارس در ادامه گفت: کانون تخصصی تعزیه فارس که تا به امروز فعالیت داشته در حالی شکل گرفت که تا پیش از آن چهارچوبی برای اصل آن تعریف نشده بود.
وی، اساس شکل گیری کانون تخصصی تعزیه را حضور پیرغلامان و پیشکسوتان در کنار یکدیگر برای حفظ این هنر و خارج نشدن از اصالت تعزیه فارس دانست و افزود: امیدواریم تعزیه استان فارس به واسطه حضور این کانون و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس از چهارچوب اصالت دار و نظم برخوردار شود تا جلو آنچه ظاهر تعزیه را زشت کرده گرفته شود و اصالت بر پایه دین را به تعزیه برگردانیم، چراکه تعزیه مادر هنر جهان است.
یادآور می‌شود، در زمینه تعزیه و نمایش‌های آیینی در ایران ١٥٠ گونه شناخته شده که ٦٠ مورد آن به استان فارس اختصاص دارد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۹۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمیله علم‌الهدی عضویت در هیات جذب دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت + جزئیات

به گزارش همشهری‌آنلاین، فاطمه یزدیان گفت: شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران نیز مانند شوراهای راهبردی سایر دانشکده‌های تازه تاسیس که با حضور شخصیت‌های حقیقی و حقوقی مرتبط با موضوع هر دانشکده شکل گرفته‌اند، در حال شکل‌گیری است.

وی افزود: دانشگاه تهران در راستای سیاست‌های دولت مردمی برای اعمال سیاست‌های حمایتی جهت استحکام و ترفیع نهاد خانواده، برنامه جامعی را در این خصوص با محوریت دانشکده علوم خانواده طراحی و به اجرا در آورده است که از آن جمله می‌توان به ساخت و بهره‌برداری مهد کودک خانواده بزرگ دانشگاه تهران، شروع عملیات احداث ۵۰۰ واحد خوابگاه دانشجویی متاهلین و همچنین تاسیس مرکز ازدواج و خانواده دانشگاه تهران اشاره کرد.

واکنش دانشگاه تهران به حاشیه‌ سازی‌های اخیر درباره همکاری با جمیله علم الهدی

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با بیان اینکه شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری است، ادامه داد: مدیریت دانشکده برای شکل‌گیری قوی دانشکده علوم خانواده، با پیشنهاد صدور احکامی برای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی به استقبال تشکیل این شورا رفته است و حضور شخصیت‌هایی نظیر جمیله سادات علم‌الهدی و دیگر چهره‌ها و اساتید در این شورا را مایه تقویت دانشکده در راستای برنامه‌های جامع خانواده محوری دانشگاه می ‌داند.

جمیله علم الهدی به علت مشغله علمی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی را نپذیرفت

یزدیان خاطرنشان کرد: پیشنهاد و مطالعات مفصل مربوط به تأسیس دانشکده علوم خانواده توسط جمعی از اساتید مبرز حوزه خانواده و تعلیم و تربیت از جمله دکتر علم‌الهدی که استاد تمام فلسفه تعلیم و تربیت هستند، مطرح و دنبال شد. با توجه به اشراف این اساتید روی موضوع، از وی خواسته شد که در راه‌اندازی و فرایند جذب و همچنین شورای راهبردی دانشکده نیز کمک کند.

وی افزود: این درخواست با دکتر علم‌الهدی نیز مطرح و از وی خواسته شد که در شورای راهبردی و هیات جذب دانشکده علوم خانواده حضور داشته باشند که اعلام کرد به علت مشغله علمی، امکان وقت گذاشتن برای این کار را نداشته و این پیشنهاد را نپذیرفت.

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور افتتاح شد. این نخستین دانشکده علوم خانواده در ایران است. دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران روز جمعه ۱۴ اردیبهشت به دنبال برخی حاشیه سازی ها نسبت به انتخاب برخی اعضای شورای راهبردی این دانشکده با انتشار توضیحاتی تاکید کرد: دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات رهبر معظم انقلاب و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است.

کد خبر 849367 منبع: ایرنا برچسب‌ها دانشگاه تهران خبر ویژه جمیله علم الهدی

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • جمیله علم‌الهدی عضویت در هیات جذب دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت + جزئیات
  • علم الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشگاه تهران را رد کرد
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز
  • ۵۸۳ استان فارسی برای کسب مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم آزمون دادند
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • عملکرد دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر خوب بوده است